Welkom


Welkom op mijn trektochten- en wandelweblog. Na maanden van trainingswandeltochten maak ik eenmaal per jaar een trektocht. Meestal in de bergen. Het verslag daarvan zet ik op dit weblog. In 2011 heb ik er voor gekozen ook de dagwandelingen in aparte blogberichten te publiceren. Tegelijkertijd rijg ik die berichten op een afzonderlijke pagina aaneen tot een compleet verhaal. (Zie de rechter kolom). Mijn bedoelingen met deze verhalen staan te lezen in 'Over mij', hieronder in de linker kolom. Veel lees- en kijkplezier.
Groet Frans

dinsdag 2 augustus 2022

Trektocht Alpe Adria Trail 2022: Eerder terug

Eerder terug

Even ter informatie voor de trouwe lezers: ik ben terug van mijn wandeling over de Alpe Adria Trail. Wel een week eerder dan gepland. Bosbranden in Noordoost-Italië versperden twee etappes ten noorden van Monfalcone. Het gebied was verboden en sommige dorpen waren geëvacueerd. Wat vond ik daarvan? Teleurstellend. Zat ik stuk? Nee, ik had al genoeg stuk gezeten door het gesjouw met mijn zware rugzak bij temperaturen tussen de 35 en 40 graden.
Komen er nog dagverslagen van de negen wandeldagen? Jazeker, er is voldoende beleefd om te vertellen. Bijvoorbeeld over een ontbijt in een casino of kennismaking met de heavy metal scene, de nieuwe ervaring om met de trein in plaats van het vliegtuig te reizen, een roller coaster. Maar vooral over de immense genotsmomenten om na uren langzaam stappen en soms sloffen in de hete zon een koud colaatje of enkele radlers of een bier naar binnen te laten stromen. Eerst zippend en dan zwelgend. Het bewustzijn werd er niet door verruimd, maar stimulerend en verslavend zou het zo kunnen worden.

De dagberichten zijn aaneengeregen in een totaalverslag:

Hieronder de verslagen van voorgaande jaren:

(van de Grossglockner naar Döbriach)
(van Döbriach naar Bovec Slovenie)

Mijn ervaringen en tips zijn beschreven in een aparte review

4 opmerkingen:

  1. Als het zo heet is dat je sloffend moet wandelen is gewoon lekker stoppen een wijs besluit. Het "moet" wel leuk blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Diepe buiging Frans, wat een uitdaging leg je jezelf op. Ik kijk uit naar de volgende verslagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vreemd, ik ben ineens anoniem 😳

    BeantwoordenVerwijderen