Welkom


Welkom op mijn trektochten- en wandelweblog. Na maanden van trainingswandeltochten maak ik eenmaal per jaar een trektocht. Meestal in de bergen. Het verslag daarvan zet ik op dit weblog. In 2011 heb ik er voor gekozen ook de dagwandelingen in aparte blogberichten te publiceren. Tegelijkertijd rijg ik die berichten op een afzonderlijke pagina aaneen tot een compleet verhaal. (Zie de rechter kolom). Mijn bedoelingen met deze verhalen staan te lezen in 'Over mij', hieronder in de linker kolom. Veel lees- en kijkplezier.
Groet Frans

maandag 20 juli 2020

Trektocht Alpe Adria Trail 2020: Heenreis, Even schakelen


Even schakelen

Flexibel plan 
"Een plan moet flexibel zijn." Met deze zin begon ik twee jaar geleden ook het verslag over de Tiroler Höhenweg. Dat ik er nu weer mee begin zegt al veel. In december vorig jaar had ik een vliegreis geboekt naar Klagenfurt. Van daaruit wilde ik met de trein en de bus naar het startpunt van de trektocht van dit jaar. Dat is de Alpe Adria Trail, een wandeltocht die start bij de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner, loopt gedeeltelijk door Slovenië en eindigt vlakbij het Italiaanse Triëst. Afhankelijk hoe je hem loopt tussen de 700 en 750 kilometer. Dit jaar wil ik lopen van het startpunt bij de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe bij de Gross Großglockner naar Velden am Wörthersee, niet ver van Klagenfurt. Ongeveer 330 kilometer.
Dat wil ik allemaal nog steeds alleen gaat die vliegreis niet door. Eind vorige week heb ik op aanwijzing van Judith maar eens gekeken of mijn vlucht ook echt doorgaat in deze coronatijd. Mijn vluchtnummer was onbekend op de website van Schiphol. Een eerste veeg teken. De vliegticketsverkoper Tix.nl is telefonisch niet bereikbaar. Dan maar naar Wenen, naar Austrian Air, gebeld. "Nee, uw vlucht is gecancelled. Als het goed is heeft uw travelagent u ingelicht".

Twee maanden geleden midden in de Coronauitbraak bestond mijn vlucht in de planning nog wel. Maar daar heb je tegenwoordig niks aan. Gisteren zondagavond om halfacht kwam Tix.nl ook eindelijk op de proppen met een mail waarin onder andere stond: "Belangrijke informatie over je boeking". "Eén of meerdere vluchten in je boeking zijn geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij". "Wij vragen je geen contact met ons op te nemen en het initiatief bij ons te laten". "Wij checken bij de luchtvaartmaatschappij of je in aanmerking komt voor een restitutie." Verder in veel kleinere lettertjes dat je een aantal zaken niet vergoed krijgt. Ben benieuwd wat ik ooit nog terugkrijg.
Even schakelen
Nog een geluk dat ik verder geen tickets voor de trein en de bus had gekocht. Alleen heb ik drie dagen geleden een kaartje voor de bus gekocht van Heiligenblut naar de Franz-Josefs-Höhe, voor aanstaande donderdag om halfelf. En die ga ik halen!

Omschakelen naar de auto. Om niet vermoeid aan te komen in twee dagen. In autorijden heb ik vorige week ruim kunnen oefenen. Eerst heen en weer naar West-Vlaanderen om daar twee dagen te wandelen en daarna heen en weer naar dochter Maxime in Berlijn om het grootste gedeelte van haar bagage op te halen. Tijdens die laatste reis heb ik al gemerkt dat de mondkapjesregels in Duitsland net iets anders zijn, dus dat hoef ik niet meer te leren tijdens mijn rit morgen richting München. Dan woensdag door naar de camping in Heiligenblut en alles klopt weer. Simpel en vermoeiend.

Wat ook hetzelfde is als twee jaar geleden is de weersverwachting: veertien dagen regen. In de praktijk viel dat gelukkig enorm mee. Deze keer heb ik op de Nederlandse buienradar gekeken. Of dat een pre is weet ik niet. De afgelopen dagen neemt de verwachte hoeveelheid neerslag wel iets af. Dat is al positief. We gaan het bekijken en ik zal er in de tweede helft van augustus over schrijven. Tot dan.

De dagberichten zijn aaneengeregen in totaalverslagen:

(van de Grossglockner naar Döbriach)
(van Döbriach naar Bovec Slovenie)

Mijn ervaringen en tips zijn beschreven in een aparte review


2 opmerkingen:

  1. Spannende en vast mooie wandeltocht weer in een gebied dat ik ken uit mijn jeugd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jee knap dat je gaat doorzetten, geen brokken maken en lekker doorstappen. Ik lees weer mee. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen