Welkom


Welkom op mijn trektochten- en wandelweblog. Na maanden van trainingswandeltochten maak ik eenmaal per jaar een trektocht. Meestal in de bergen. Het verslag daarvan zet ik op dit weblog. In 2011 heb ik er voor gekozen ook de dagwandelingen in aparte blogberichten te publiceren. Tegelijkertijd rijg ik die berichten op een afzonderlijke pagina aaneen tot een compleet verhaal. (Zie de rechter kolom). Mijn bedoelingen met deze verhalen staan te lezen in 'Over mij', hieronder in de linker kolom. Veel lees- en kijkplezier.
Groet Frans

maandag 6 maart 2023

Pionierspad: wandelen van bushalte Slingerpad in gemeente Zeewolde naar de Eemhof

Thuisblijvers hebben ongelijk

Zondag 5 maart 2023
10 kilometer

Weerhazen
Als je deze winter de Nederlandse weersberichten gehoorzaamt dan kun je beter in bed blijven liggen. Buiten is het voortdurend gevaarlijk met georakelde mist, hagel, natte sneeuw en nog net geen code geel vanwege voorziene gladheid. In werkelijkheid valt het gelukkig vaak mee. Deze zondag zien we op de voorruit tijdens de heenrit wel tien minuten de gevreesde druppeltjes. Daarna is het prima wandelweer en genieten we van de winterwolkenlucht met zelfs enkele zonnige momenten.
Senna is back again
De andere reden om er toch op uit te trekken is de tweede logeerpartij van Senna, de langharige herder. Judith en ik kozen dit keer voor een korte etappe van slechts tien kilometer op het Pionierspad. Kort maar wel mooi. Mooi voor ons om te bewegen en te genieten en lang genoeg voor Senna om voldoende energie kwijt te raken.
zelfs al bij het wachten op de bus moet er gespeeld worden
On track
Na een korte rit met de auto naar de Eemhof brengt de bus ons twee haltes verder naar bushalte Slingerpad aan de Spiekweg. Spandoeken maken ons duidelijk dat de boeren hier niet staan te wachten op de plannen van Defensie om op hun grondgebied een kazerne te bouwen. Ik ben benieuwd waar dan wel?
mooi he?
op het Erkermederpad zijn de gelederen niet gesloten
Bij het bereiken van het Nijkerkernauw moet Senna voor de veiligheid aan de lijn, maar eenmaal aan de westkant van de Nijkerkerbrug op de veilige Nijkerkerdijk kan ze weer vrij ronddraven.
Nijkerkerbrug over het Nijkerkernauw
Mooi wordt het echt op het pad langs de waterrand van het Nijkerkerkernauw, de Laakse strandjes. Met dit frisse weer en de dreigende weerswaarschuwingen is het hier heerlijk rustig. Slechts enkele dik aangeklede wielertoeristen en volhoudende vissers genieten net als wij van de omgeving.
Voor Senna betekent water een speelobject. In dit heldere water kan het ook geen kwaad. Hoogstens zullen we straks thuis wat strandrestanten moeten opzuigen. Het scheelt ook meteen weer wat energie die een gezonde uitweg vindt. Als we maar regelmatig een stok ver weg gooien krijgen we tijdens onze rust ook de tijd om thee te drinken.
Het is te snel voorbij deze strandjesstrook. Op de dijk volgt de laatste kilometer naar de Eemhof waar wij met Senna aan de riem kijken naar de drukte in het klimbos. In de bomen boven ons krioelt het van de jonge jongens en meiden met stoere helmen en hun vaak even enthousiaste vaders en enkele moeders. Wij zoeken onze weg naar de uitgang, passeren een geïsoleerde ochtendroker in de buitenrand van dit gewoel en steken door over de grote parkeerplaats. Hup, weer tien kilometer van het Pionierspad. Lekker weer mooi overleefd op zo'n gevaarlijke Nederlandse winterzondagmorgen in maart.

Zie al mijn wandelingen in Nederland 

1 opmerking:

  1. Mooie wandeling en inderdaad: niet teveel naar buienradar kijken. En bovendien zijn we niet van suiker, toch? Die brug...zucht....heel wat tijd voor liggen wachten met onze kajuitzeiler 😂.
    Met groet, Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen