Welkom


Welkom op mijn trektochten- en wandelweblog. Na maanden van trainingswandeltochten maak ik eenmaal per jaar een trektocht. Meestal in de bergen. Het verslag daarvan zet ik op dit weblog. In 2011 heb ik er voor gekozen ook de dagwandelingen in aparte blogberichten te publiceren. Tegelijkertijd rijg ik die berichten op een afzonderlijke pagina aaneen tot een compleet verhaal. (Zie de rechter kolom). Mijn bedoelingen met deze verhalen staan te lezen in 'Over mij', hieronder in de linker kolom. Veel lees- en kijkplezier.
Groet Frans

zondag 1 september 2019

Hermannshöhen: wandelen van de B-209 naar Tecklenburg

Bezwete tunnelvisie

Maandag 26 augustus 2019
11 kilometer van de B-209 ten zuiden van Ibbenbüren naar Tecklenburg



deze appelboom vond het ook te warm
Groene tunnel
Een tunnel is een constructie om iets te passeren. Je kunt ze indelen naar bouwwijze, gebruik of barrière. Wij liepen deze maandag door een natuurlijke tunnel van voornamelijk beukenbomen. In deze ecologische tunnel troffen we weinig reeën en vossen, maar des te meer wandelaars, fietsers en hardlopers. De barrière werd vandaag gevormd door de temperatuur: tweeëndertig graden in deze verlengde zomermaand augustus. In de groene tunnel was het nog net beneden de dertig graden, maar toch vertragend warm.
Door een tunnel lopen is even leuk, maar niet kilometers lang. Ook al is die tunnel groen. Onze visie leed eveneens onder die tunnel. Kort na het begin zouden we volgens foto's bij onze kaart kunnen genieten van de zogenaamde Dörenther Klippen. Nauwelijks gezien. Het was dat er een wegwijzer stond naar het "Hockendes Weib" anders hadden we die hurkende vrouw ook gemist. Zeker als je fantasie je in steek laat en je niet verder komt dan de onderkenning van een stuk rots. 
Hockendes Weib vanaf de zijkant
Montag Ruhetag
Onze verwachtingen waren door de mooie foto's op de kaart waarschijnlijk te hoog gespannen. Zo ook voor de horecaonderbreking-en. "Montag Ruhetag" is een begrijpelijke keuze als je het beperkte aantal klanten om ons heen zag. Zeker met zo'n warmte.
Zelfs de appelbomen in het fruitmuseum kozen er voor zich vroegtijdig van hun nakomelingen te ontdoen. Het voordeel is wel dat je in alle rust verder kuiert en regelmatig op een van de vele banken even bij kunt komen. Dat is hier supergoed geregeld. 
Pas bij het vier sterren "Ringhotel Teutoburger Wald" konden we het vochtniveau op andere manier dan met water verhogen. Van daar werd het pad iets afwisselender met kleine boskampen, rotspartijen en verschillende doorkijken naar de omgeving.
Tecklenburg
Echte afwisseling werd geboden bij het bereiken van Tecklenburg. We passeerden de zogenaamde Bismarckturm, liepen langs de muren van de burcht om tot slot via een mooie poort de oude stadskern te bereiken. 
Judith was ineens weer vol in haar element, hoewel het gehoopte shoppen zich beperkte tot het bezoeken van drie winkels. Gelukkig waren er niet veel open.
Het terras van Konditorei-Café Rabbel daarentegen was op deze maandag wel open en is de aangewezen plek aan de Markt om te rusten. Niet alleen op een warme dag. Het aanbod aan taarten dat wij voorbij zagen komen was indrukwekkend. Afgevallen grammen gewicht worden hier met plezier weer aangevuld. Een prima punt om de dagtocht te beëindigen.



de dagberichten worden samengevoegd in een totaalverslag:


3 opmerkingen:

  1. Jullie kunnen samen wel boeken gaan schrijven.
    Leuk om zo'n wandeltocht zittend op de bank mee te beleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie wandeling, met gelukkig zo te zien voldoende schaduw, anders was het helemaal zwaar geweest. De beloning aan het eind ziet er heel aantrekkelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen