Welkom


Welkom op mijn trektochten- en wandelweblog. Na maanden van trainingswandeltochten maak ik eenmaal per jaar een trektocht. Meestal in de bergen. Het verslag daarvan zet ik op dit weblog. In 2011 heb ik er voor gekozen ook de dagwandelingen in aparte blogberichten te publiceren. Tegelijkertijd rijg ik die berichten op een afzonderlijke pagina aaneen tot een compleet verhaal. (Zie de rechter kolom). Mijn bedoelingen met deze verhalen staan te lezen in 'Over mij', hieronder in de linker kolom. Veel lees- en kijkplezier.
Groet Frans

donderdag 5 september 2013

Corsica, GR 20; seen, done, back

Gisteren zijn we eindelijk teruggekeerd van de wandeling over de GR 20. Eindelijk, omdat we gekozen hadden voor de langzame uitvoering over dit langeafstands'wandelpad' door de Corsicaanse bergen. En we hebben hem ook van het begin tot het einde gelopen, van Calenzana naar Conca, en zijn er niet zoals velen ergens tussenuitgeknepen. 
Nederlanders vragen altijd naar het aantal kilometers (± 200 km). In de bergen echter, en zeker bij deze wandeling, gaat het om de tijdsduur. De eerste vier dagen bijvoorbeeld, moesten we ons lange uren inspannen om ongeveer 30 km af te leggen. Wandelpad is voor de GR 20 dan ook een wat beperkte omschrijving omdat je regelmatig je handen mocht gebruiken om vooruit te komen. Hier en daar een benepen moment, maar heelhuids is het ons gelukt al die honderdduizende stappen over en tegen de rotsblokken te maken.
Maar nu kunnen we wel met enige trots melden dat ook wij deze zwaarste, of een van de zwaarste wandelingen, van Europa hebben gedaan. Binnenkort zal ik beginnen met het uitwerken van het verslag over dit avontuur op de 'grens van de wens'.

Inmiddels is het verslag af; GR 20 - Corisica 2013

3 opmerkingen:

 1. Ik ben nu al nieuwsgierig hoe je het allemaal gaat verwoorden, de grens van de wens, honderduizende voetstappen.... mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom thuis! Ben benieuwd naar je verhaal..
  Nu lekker bijkomen en een beetje uitrusten. Tot gauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. veel respect voor jullie twee.
  gr eric

  BeantwoordenVerwijderen